• Slávnostné otvorenie školského roka

          • Oznamujeme žiakom a rodičom, že slávnostné otvorenie šk. roka 2022/2023 sa uskutoční v pondelok 5. 9. 2022 o 8.00 hod. pred budovou školy. Žiaci si so sebou prinesú prezúvky, písacie potreby, prváci aj školské tašky. 

            Zároveň upozorňujeme rodičov, aby vyplnili cez edupage (cez vyhlásenia/žiadosti) VYHLÁSENIE O BEZPRÍZNAKOVOSTI tu . V prípade nefungujúcich prihlasovacích údajov do edupage, môžete vyhlásenie poslať v papierovej podobe. Vyhlásenie treba odkliknúť alebo poslať v papierovej podobe vždy pri absencii žiaka v trvaní 5 a viac pracovných dní.

          • Zelená otvoreným školám

          • V stručnej podobe dávame na vedomie informácie ministerstva školstva, ktoré si v plnom znení môžete nájsť tu :

             

            1. Rodič predkladá pri nástupe do školy, teda na začiatku šk. roka a po každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka, najlepšie cez EDUPAGE.

            2. Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní(víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení.

            3. Izolácia je obmedzenie pohybu osoby, ktorá bola pozitívne testovaná na COVID-19. Izolácia trvá po dobu 5 dní, pokiaľ sa počas posledných 24 hodín izolácie nevyskytnú klinické príznaky od dátumu testovania s pozitívnym výsledkom alebo od objavenia prvých klinických príznakov ochorenia. Koniec izolácie určuje lekár len v prípade výskytu klinických príznakov. Všeobecný lekár nevydáva potvrdenie o ukončení izolácie. Po ukončení 5-dňovej izolácie je osoba povinná mať ďalších 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2. Žiaci po skončení izolácie v škole a v školskom zariadení môžu použitie respirátora nahradiť rúškom.

            4. Z obavy o svoje zdravie môže aj naďalej žiak a zamestnanec mať dobrovoľne prekryté horné dýchacie cesty rúškom/respirátorom.

            5. Na základe rozhodnutia ministra školstva v období školského vyučovania môže riaditeľ školy podľa § 150 ods. 5 školského zákona poskytnúť žiakom jednej triedy alebo žiakom viacerých tried z dôvodu podozrenia na výskyt COVID-19 voľno viac ako päť dní so súhlasom zriaďovateľa.

          • Stravovanie v ŠJ - informácie ku šk.roku 2022/2023

          • Oznamujeme rodičom, že v šk. roku 2022/2023  stravné pre žiaka 1. stupňa je 1,21€ za jeden obed, pre žiaka 2. stupňa 1,30€ za jeden obed. 

            Zákonný zástupca je povinný okrem čiastkovej úhrady nákladov na nákup potravín podľa určenej výšky, prispievať na režijné náklady vo výške 2 € paušálne, ak odoberie aspoň jedno jedlo v danom mesiaci.

            Bližšie pokyny aj k dotácii na stravné, spôsobe úhrady, či k prihlasovaniu a odhlasovaniu na stravu nájdete v priloženom zápisnom lístku stravníka- tu:  Zapisny_listok2022.doc

            Prosíme rodičov, ktorí majú záujem o stravovanie svojho dieťaťa, aby si vytlačili, vyplnili zápisný lístok a podpísaný ho pošlali po dieťati hneď na začiatku šk. roka. 

            Žiaci sa môžu na stravu prihlásiť hneď prvý deň šk. roku, teda 5. septembra u tr. učiteľa, obedy sa vydávajú od 6. semptembra.

            V prípade záujmu o dotáciu na stravu (ak spadáte do tejto kategórie) treba vytlačiť tiež čestné vyhlásenie -tu: CV-danovy-bonus.pdf  

            Ak nemáte možnosť si priložené dokumenty vytlačiť, dieťa ich dostane  v škole.

          • Rozpis pomôcok pre žiakov 2. stupňa ZŠ

          • Publikujeme orientačný rozpis pomôcok pre jednotlivé ročníky žiakov 2. stupňa ZŠ:

             

            Pomôcka                            5. ročník     6. ročník     7. ročník     8. ročník    9. ročník

            zošit 440 čistý                          2                 2                 2                  2                 2

            zošit 444 riadkový                    -                  -                 2                  2                 1

            zošit 464 riadkový                    1                 3                 3                  2                 1

            zošit 560 čistý                          1                 1                  2                 2                 2

            zošit 524 riadkový                    4                4                   4                 4                 4

            zošit 544 riadkový                    5                7                   7                 7                 6

            zošit 564 riadkový                    4                 2                  6                 3                 5

            zošit 445 štvorčekový              -                  -                   1                 1                 -

            dvojhárky 10 ks riadkové         1                 1                  1                 1                 1

             

            Každý žiak by mal mať zastrúhané 2 ceruzky, gumu, nožnice so zaoblenými hrotmi, pravítko s ryskou, zelené, červené pero, modré pero 2ks,  pastelky so základnými farbami, pomôcky na výtvarnú podľa pokynov vyučujúcej. Na telesnú výchovu tričko s krátkym rukávom, teplákovú súpravu, športovú obuv. Do školy si žiak prinesie priedušnú obuv bez čiernej podrážky a hygienické vreckovky.