• Štátna dotácia na stravu od 1. 5. 2023

          • Z dôvodu úpravy zákona o štátnych dotáciách žiadame rodičov žiakov, ktorí sa stravujú v školskej jedálni, aby vyplnili a odoslali Návratku v systéme EduPage, ktorá slúži ako žiadosť rodiča o štátnu dotáciu na stravu od 1. 5. 2023. Prosíme o odoslanie návratky do 14. 4. 2023. Návod prikladáme na konci tohto oznamu.

            Kto túto žiadosť neodovzdá, podľa zákona nemôže mať nárok na dotáciu a stravné bude musieť hradiť v plnej výške. Platenie réžie v sume 5 eur na žiaka a mesiac zostáva.

            Noví stravníci, ktorí by mali záujem o stravovanie od 1. 5. 2023 vyplnia, podpíšu a odovzdajú vedúcej šk. jedálne zápisný lístok, ktorý prikladáme tu zapisnyl.novy_ZS.docx .

            1. Návod v aplikácii: vpravo červené "+" -  "Žiadosť/Vyhlásenie" -  "Žiadosť o dotáciu na stravu Návratka" - dolu "Vyberte" dátum a hore stlačte červené pole "Podať žiadosť/vyhlásenie".

            2. Návod cez prihlásenie na webe: na úvodnej stránke po prihlásení dlaždica "Žiadosť/Vyhlásenie" - vpravo dolu červené "+", dlaždica "Žiadosť o dotáciu na stravu Návratka" - vyberte dátum -  v novom okne dolu zelené "uložiť".

            Bližšie informácie tu: Informacia_pre_rodica_dietata_alebo_fyzicku_osoba.docx

          • Zápis detí do 1. ročníka základnej školy na šk. r. 2023/24

          • Zápis sa uskutoční v dňoch 3. a 4. apríla 2023 v čase od 14:00 hod. do 17:00 hod.v budove základnej školy.

            Na zápis treba prísť s dieťaťom a priniesť treba:

            -rodný list dieťaťa (iba k nahliadnutiu-netreba kópiu vytlačiť)

            -vytlačenú a obidvomi rodičmi podpísanú prihlášku (vyplníte ju na webovej stránke školy-    www.zschtelnica.edupage.sk- v hornom menu- viac-elektronická prihláška.

            PROSÍME PRI VYPĹŇANÍ EL. PRIHLÁŠKY POUŽÍVAŤ DIAKRITIKU (dĺžne, bodky, mäkčene, ale aj veľké písmená), VAMI ZADANÉ ÚDAJE SA NAHRÁVAJÚ DO SYSTÉMU.

            (Po odoslaní a potvrdení elektronickej prihlášky máte možnosť na stránke školy si rezervovať termín na zápis.)

            -v prípade, že zvažujete odklad povinnej šk. dochádzky, treba sa (najlepšie už pred zápisom) objednať do CPPPa P v Piešťanoch (t.č. 033 77 43423) alebo ŠPP vo Vrbovom (t.č. 033 77 92324).

            - ak malo dieťa v minulom šk. roku odloženú školskú dochádzku, je vhodné tiež absolvovať vyšetrenie v poradni, kde mu potvrdia školskú  zrelosť (môžete absolvovať ešte pred zápisom)

            - v prípade, ak vyznačíte záujem o ŠKD, treba vyplniť a priniesť aj priložený  Zapisny_listok_do_SKD(1).docx (ušetríte čas na zápise).

            Pri zápise je možnosť objednať a zaplatiť šk. potreby pre budúceho prváka (písanky, ceruzky, potreby na výtv. výchovu, prvú knihu...). Suma za pomôcky a prvú knihu je 27,76€.

            Zapísať treba všetky deti, ktoré sú narodené s dátumom od 1.septembra 2016 do 31.augusta 2017,aj deti, ktoré mali v minulom školskom roku odloženú povinnú školskú dochádzku.

          • Poďakovanie - karneval

          • Touto cestou sa chceme poďakovať za účasť na karnevale,  vytvorenie originálnych masiek či veselú zábavu. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom zapojili do organizácie karnevalu a podporili tak rekonštrukciu priestorov školy.

            Poďakovať sa chceme aj sponzorom - organizáciám a podnikateľom, ktorí prispeli finančne: Obecný úrad Chtelnica, Obecný úrad Nižná, Obecný úrad Kočín-Lančár, M. Lukáč, M. Horváth, J. Piačka - Potraviny, S. Blažko, B. Gerinec - Malženice, M. Vičan, J. Karásek- Dechtice, I. Roth, M. Bartošovič (ktorý vyzberal sponzorské príspevky), I. Zmeko - autoservis, B. Bocán, M. Hlavatovič, M. Krajčovič, J. Horváth, J. Uváček, I. Rožič, M. Bašnák, J. Tomaškovič, K. Piešťanská. Celková vyzberaná suma od sponzorov činila 840 eur.

            Ďakujeme!

          • Možnosť poskytnúť 2% z dane pre školu

          •  

            • Vážení rodičia a priatelia školy,

              pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces a prostredie v škole darovaním 2% (3%) z dane!

              V TOMTO ROKU CHCEME ZO ZÍSKANÝCH PROSTRIEDKOV REALIZOVAŤ OPRAVU ĎALŠÍCH  WC

              Ako postupovať:

              Podávate si daňové priznanie sami?

              Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo: Námestie 1. mája 3, 92205 Chtelnica

              Právna forma: združenie

              Identifikačné číslo (IČO/SID):42290457

              • Do 15.2.2023 požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň. Požiadajte zamestnávateľa, aby Vám vystavil Potvrdenie o zaplatení dane    
              • Z tohto Potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať 2% z Vašej zaplatenej dane - to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať. Táto suma však musí byť minimálne 3 €.
              • Stiahnite si a vyplňte Vyhlásenie o poukázaní 2% z dane (k stiahnutiu tu: 2__za_2022.pdf ),v ktorom sú už vyplnené údaje o prijímateľovi.
              • Obe tieto tlačivá (Vyhlásenie spolu s Potvrdením), doručte do 30. apríla 2023 na daňový úrad podľa Vášho bydliska, alebo v dostatočnom predstihu ho môžete priniesť do ZŠ, odkiaľ sa hromadne zašlú na daňový úrad.
              • Riadne vyplňte daňové priznanie.
              • Vypočítajte si Vaše 2% z dane z príjmov fyzickej osoby – to je maximálna suma, ktorú nám môžete poukázať, minimálne však 3 Eura.
              • V daňovom priznaní pre fyzické osoby sú už uvedené kolónky na poukázanie 2% z dane v prospech 1 prijímateľa (typ A VIII. Oddiel priznania, typ B XII. Oddiel priznania). Údaje, ktoré potrebujete do daňového priznania uviesť:
              • Obchodné meno alebo názov: Rodičovské združenie pri Základnej škole v Chtelnici
              • Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania (zvyčajne do 31.3.2023) na daňový úrad podľa Vášho bydliska, prípadne zašlite priamo do ZŠ (zozbierané sa pošlú hromadne)
          • Školský karneval

          • Srdečne pozývame všetkých žiakov i  širokú verejnosť na tradičný školský karneval, ktorý sa uskutoční dňa 10. februára 2023 o 14,00 hod. v priestore školskej jedálne.

            Tešiť sa môžete na skvelú zábavu od Krokodubu a bohatú tombolu!

            Príďte a zabavte sa s nami! 

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • Touto cestou by sme chceli poďakovať všetkým, ktorí sa rozhodli zúčastniť dobrovoľnej celoslovenskej výzvy „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok.“

            Spoločne sa nám podarilo vyzbierať množstvo skutočne krásnych krabičiek, ktoré okrem sladkostí, čajov, kávy, rukavíc, ozdôb či mnohých iných drobností a pozdravov obsahovali aj kúsok srdca. Všetky v najbližších dňoch doručíme dohodnutej koordinátorke akcie, ktorá ich odovzdá do zariadení pre seniorov v Jaslovských Bohuniciach a Voderadoch.

            Úlohou školy nie je deti len vzdelávať, ale aj sa spolupodieľať na formovaní ich osobnosti. Aj takýmito, naoko malými gestami, vieme spoločne dokázať, že empatia, solidarita a ľudskosť nikdy nevyjdú z módy, nech sa vo svete naokolo deje čokoľvek a v neposlednom rade poukázať na skutočné hodnoty a zmysel Vianoc.

            Ešte raz vám všetkým ďakujeme!

          • OZNAM O RIADITEĽSKOM VOĽNE

          • Na základe § 150 ods. 5 zákona 245/2008 Z.Z. v znení neskorších predpisov udeľujem riaditeľské voľno na štvrtok 22. 12. 2022. Dôvodom je vysoký výskyt respiračných ochorení v základnej škole, vysoká absencia žiakov a prevádzkové dôvody. Riadne vyučovanie trvá do stredy 21. 12. 2022 podľa rozvrhu hodín.

          • Zmena úhrad v základnej škole

          • Oznamujeme, že od nového roka sa úhrady menia nasledovne:

            1. Za pobyt dieťaťa v Školskom klube detí prispieva zákonný zástupca na čiastočnú úhradu výdavkov  mesačne na jedno dieťa sumu 10,- €, t.j. suma zostáva ako doteraz.

            2. Z dôvodu vydania nových finančných pásiem Ministerstvom školstva a vyšších nákladov na stravu sa menia poplatky za stravu nasledovne: VZN_3_2022__stravovanie_v_skolskych_jedalnach_(2).pdf


            Žiak 1. stupňa ZŠ - obed: 1,70 eur

            Žiak 2. stupňa ZŠ - obed: 1,90 eur

            Zamestnanci - obed: 2,40 eur

            Réžijný poplatok: 5 eur/mesiac.

          • Riaditeľské voľno

          • Na základe § 150 ods. 5 zákona 245/2008 Z.Z. v znení neskorších predpisov udeľujem riaditeľské voľno na obdobie od 6. 12. 2022 do 9. 12. 2022. Dôvodom je vysoký výskyt respiračných ochorení v základnej škole a vysoká chorobnosť žiakov (40,7 %). Situáciu sme komunikovali aj s RÚVZ v Trnave.

          • Poďakovanie obci Chtelnica a VÚC Trnava

          • Týmto spôsobom sa chceme verejne poďakovať vedeniu obce a jej pracovníkom za naprojektovanie a zhotovenie cykloprístrešku pri budove školy. Veríme, že aj týmto spôsobom podporíme dopravu detí na bicykli a ich zdravý pohyb. Cykloprístrešok je postavený z finančných prostriedkov Fondu na rozvoj Trnavského kraja, ktorému vyslovujeme veľké "ďakujeme".

          • Jesenný zber papiera

          • Oznamujeme rodičom a žiakom, že jesenný zber papiera sa uskutoční v dňoch 11. a 12. októbra 2022 v čase od 14.00-17.00h. Zviazaný papier (kartóny zvlášť) sa bude vážiť a odoberať pri bočnom vchode do školy od kurtov.

          • Poďakovanie za pomoc pri modernizácií toaliet

          • Dovoľte, aby som sa poďakoval ZRPŠ ako celku, ale aj jednotlivým rodičom, ktorí napriek nedostatku času prišli a pomohli s modernizáciou dievčenských WC na 1. stupni. Pomocou bola nielen príprava a búranie starého obkladu, ale aj vynáška materiálu a organizácia celého procesu. Podarilo sa to aj vďaka príspevkom 2%, ktoré ste darovali.

            Poďakovanie patrí miestnym stavebninám STOMA-CHET, ale aj obecným úradom Chtelnica, Nižná, Dolný Lopašov a Kočín-Lančár. 

            Veríme, že s vašou pomocou budeme môcť pokračovať vo vylepšení priestorov pre deti.

            ĎAKUJEME !

          • Slávnostné otvorenie školského roka

          • Oznamujeme žiakom a rodičom, že slávnostné otvorenie šk. roka 2022/2023 sa uskutoční v pondelok 5. 9. 2022 o 8.00 hod. pred budovou školy. Žiaci si so sebou prinesú prezúvky, písacie potreby, prváci aj školské tašky. 

            Zároveň upozorňujeme rodičov, aby vyplnili cez edupage (cez vyhlásenia/žiadosti) VYHLÁSENIE O BEZPRÍZNAKOVOSTI tu . V prípade nefungujúcich prihlasovacích údajov do edupage, môžete vyhlásenie poslať v papierovej podobe. Vyhlásenie treba odkliknúť alebo poslať v papierovej podobe vždy pri absencii žiaka v trvaní 5 a viac pracovných dní.

          • Zelená otvoreným školám

          • V stručnej podobe dávame na vedomie informácie ministerstva školstva, ktoré si v plnom znení môžete nájsť tu :

             

            1. Rodič predkladá pri nástupe do školy, teda na začiatku šk. roka a po každom prerušení dochádzky do školy a školského zariadenia v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka, najlepšie cez EDUPAGE.

            2. Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní(víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení.

            3. Izolácia je obmedzenie pohybu osoby, ktorá bola pozitívne testovaná na COVID-19. Izolácia trvá po dobu 5 dní, pokiaľ sa počas posledných 24 hodín izolácie nevyskytnú klinické príznaky od dátumu testovania s pozitívnym výsledkom alebo od objavenia prvých klinických príznakov ochorenia. Koniec izolácie určuje lekár len v prípade výskytu klinických príznakov. Všeobecný lekár nevydáva potvrdenie o ukončení izolácie. Po ukončení 5-dňovej izolácie je osoba povinná mať ďalších 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2. Žiaci po skončení izolácie v škole a v školskom zariadení môžu použitie respirátora nahradiť rúškom.

            4. Z obavy o svoje zdravie môže aj naďalej žiak a zamestnanec mať dobrovoľne prekryté horné dýchacie cesty rúškom/respirátorom.

            5. Na základe rozhodnutia ministra školstva v období školského vyučovania môže riaditeľ školy podľa § 150 ods. 5 školského zákona poskytnúť žiakom jednej triedy alebo žiakom viacerých tried z dôvodu podozrenia na výskyt COVID-19 voľno viac ako päť dní so súhlasom zriaďovateľa.

          • Stravovanie v ŠJ - informácie ku šk.roku 2022/2023

          • Oznamujeme rodičom, že v šk. roku 2022/2023  stravné pre žiaka 1. stupňa je 1,21€ za jeden obed, pre žiaka 2. stupňa 1,30€ za jeden obed. 

            Zákonný zástupca je povinný okrem čiastkovej úhrady nákladov na nákup potravín podľa určenej výšky, prispievať na režijné náklady vo výške 2 € paušálne, ak odoberie aspoň jedno jedlo v danom mesiaci.

            Bližšie pokyny aj k dotácii na stravné, spôsobe úhrady, či k prihlasovaniu a odhlasovaniu na stravu nájdete v priloženom zápisnom lístku stravníka- tu:  Zapisny_listok2022.doc

            Prosíme rodičov, ktorí majú záujem o stravovanie svojho dieťaťa, aby si vytlačili, vyplnili zápisný lístok a podpísaný ho pošlali po dieťati hneď na začiatku šk. roka. 

            Žiaci sa môžu na stravu prihlásiť hneď prvý deň šk. roku, teda 5. septembra u tr. učiteľa, obedy sa vydávajú od 6. semptembra.

            V prípade záujmu o dotáciu na stravu (ak spadáte do tejto kategórie) treba vytlačiť tiež čestné vyhlásenie -tu: CV-danovy-bonus.pdf  

            Ak nemáte možnosť si priložené dokumenty vytlačiť, dieťa ich dostane  v škole.

          • Rozpis pomôcok pre žiakov 2. stupňa ZŠ

          • Publikujeme orientačný rozpis pomôcok pre jednotlivé ročníky žiakov 2. stupňa ZŠ:

             

            Pomôcka                            5. ročník     6. ročník     7. ročník     8. ročník    9. ročník

            zošit 440 čistý                          2                 2                 2                  2                 2

            zošit 444 riadkový                    -                  -                 2                  2                 1

            zošit 464 riadkový                    1                 3                 3                  2                 1

            zošit 560 čistý                          1                 1                  2                 2                 2

            zošit 524 riadkový                    4                4                   4                 4                 4

            zošit 544 riadkový                    5                7                   7                 7                 6

            zošit 564 riadkový                    4                 2                  6                 3                 5

            zošit 445 štvorčekový              -                  -                   1                 1                 -

            dvojhárky 10 ks riadkové         1                 1                  1                 1                 1

             

            Každý žiak by mal mať zastrúhané 2 ceruzky, gumu, nožnice so zaoblenými hrotmi, pravítko s ryskou, zelené, červené pero, modré pero 2ks,  pastelky so základnými farbami, pomôcky na výtvarnú podľa pokynov vyučujúcej. Na telesnú výchovu tričko s krátkym rukávom, teplákovú súpravu, športovú obuv. Do školy si žiak prinesie priedušnú obuv bez čiernej podrážky a hygienické vreckovky.

             

          • PROTEST pracovníkov škôl

          • Podporujeme a zapájame sa do protestu pracovníkov škôl, pretože:

            1. Kuchárky a vedúce školských jedální  dlhodobo trpia nedostatkom motivácie a finančného ohodnotenia. Kvalifikovaná sila v školskej jedálni nie je adekvátne odmenená, a pritom zabezpečuje dôležitú časť výživy našich detí. 

            Bojujeme za:

            - odstránenie prvkov pracujúcej chudoby pri ich odmeňovaní,

            - zlepšenie personálnej politiky pri tejto skupine zamestnancov školstva,

            - presun financovania zamestnancov školských jedálni späť pod ministerstvo školstva (prenesené kompetencie samosprávy)

            2. Zamestnanci, ako sú upratovačky, údržbári,  sekretárky, ekonómky, personalistky, knihovníčky, mzdárky, tajomníčky, ako aj mnoho ďalších neučiteľských zamestnancov zodpovedne si vykonávajúcich svoju prácu sú veľmi potrebnými pre zabezpečenie bezproblémovej prevádzky na školách. Ich nástupný tarifný plat sa začína pod úrovňou minimálnej mzdy. Priemerný plat neučiteľských zamestnancov nedosahuje ani úroveň priemerného platu na Slovensku. Z tohto dôvodu viacerí odchádzajú za lepšie platenou prácou do iných sektorov hospodárstva alebo do zahraničia, aby mohli zabezpečiť svoje existenčné potreby a priaznivejšie fungovanie svojich rodín.

            3.  Vláda Slovenskej republiky si vo svojom Programovom vyhlásení a ostatných strategických dokumentoch dala za cieľ zlepšiť stav v oblasti výchovy a vzdelávania všetkých detí, žiakov a študentov. Vláda SR sa zaviazala urobiť v školstve zmeny, ktorých nositeľmi majú byť vzdelaní, motivovaní a adekvátne odmeňovaní pedagogickí a odborní zamestnanci.

            Medzinárodné skúsenosti ukazujú, že kvalita vzdelávania je priamo-úmerná motivácii pedagógov. Na Slovensku však už dva roky, čiže počas obdobia súčasnej vlády, nedošlo k plošnému zvyšovaniu tarifných platov učiteľov.

            Realita navyše hovorí o iných ukazovateľoch a číslach, ktoré boli nedávno zverejnené. V roku 2022 by malo v regionálnom školstve chýbať oproti roku 2021 približne 1300 učiteľov, v roku 2023 až 3500 učiteľov a do roku 2025 narastie tento počet na takmer 8600 učiteľov. Je preto nevyhnutné zvýšiť motiváciu mladých ľudí pracovať v školstve.

            Učiteľ formuje osobnosť dieťaťa a dáva základy vzdelanosti celej spoločnosti. Škola nie je výrobná linka a práca učiteľa je jeho poslaním. Dovoľme našim učiteľom pracovať za dôstojné ohodnotenie a podporme ich všetci. Sú súčasťou našich rodín, pretože sú pre naše deti sprostredkovateľom nových informácií a motiváciou k objavovaniu a poznávaniu sveta.

            4. Je smutné, že požiadavky učiteľov a sľuby z programového vyhlásenia musíme vláde pripomínať protestom. No je to však náš legitímny nástroj, ktorým upozorňujeme na nevyhnutnosť výrazného zvýšenia financií do školstva.

            Toto navýšenie zdrojov do školstva nie je potrebné len pre osobné ohodnotenie, ale aj na fungovanie a modernizáciu škôl a školských zariadení!!! Nie je mysliteľné, aby sa rodičia museli zberať na potrebné vybavenie pre školy. Nie je mysliteľné, aby deti doplácali na podvýživenosť financovania školstva!!!

             

            Ďakujeme za pochopenie!

          • Poďakovanie - zmrzlina MDD

          • Ďakujeme pánovi Stanislavovi Nováčikovi, ktorý daroval všetkým deťom školy pri príležitosti MDD poukážku na dve porcie zmrzliny!

          • Poďakovanie - majáles

          • Vážení rodičia, milá verejnosť!

            Chceme sa poďakovať za pomoc  a organizáciu majálesu, ktorý sa konal 21. 5. 2022. Majáles organizovalo ZRPŠ, a práve mnohí rodičia zabezpečovali jeho prípravu a organizáciu. Bez týchto ľudí by nebola prekrásne zdobená sála KD a nemali by sme pripravenú "tombolu" . Viacerí rodičia sa venujú tejto príprave už mnohé roky, a preto je vďaka za ich pomoc o to väčšia. Ďakujeme aj tým, ktorí prišli pomáhať s vyčistením pohárov a riadu či upratovaním po majálese.  Viacerí rodičia prispeli aj finančne a vecnými darmi. Veľkou pomocou bolo aj zapojenie sa rodičov počas plesu -  bufet, káva, kuchyňa. Samozrejme, chceme sa poďakovať všetkým rodičom i "nerodičom", ktorí si zakúpili vstupenky, zabavili sa a tým aj podporili túto akciu.

            Moje poďakovanie patrí aj kolegyniam, ktoré strávili veľa času trpezlivou prácou pri príprave majálesu v škole aj v sále i kolegyni, ktorá pomáhala s organizáciou počas majálesu a takisto už tradične moderovala odovzdávanie cien. Ďakujeme taktiež kuchárkam za prípravu chutnej večere.

            Veľmi veľkou pomocou boli pre nás deti, bývalí deviataci, ktorí obetavo pripravovali stoly, roznášali jedlo, upratovali a starali sa o čistotu stolov a prostredia. Boli výnimoční zaslúžia si jednotku za aktivitu, tak im ju udeľujem aspoň na diaľku.

            Vážime si pomoc obecného úradu v Chtelnici, ktorého pracovníci pomohli s prenesením vecí do KD a obecného úradu Kočín - Lančár za zapožičanie tanierov a príborov. Spolu s obcami Nižná a Dolný Lopašov prispeli aj finančne.

            Vďaku chceme vysloviť aj nasledovným spoločnostiam, firmám a iným sponzorom:

            Poľnohospodárske družstvo Chtelnica - poskytli nám aj priestory a zázemie zdarma, Pizzéria Madunický (mäso, poháre), Madra Kočín (bravčové mäso), Potraviny - J. Piačka - sponzorské a pomoc v každom smere, PUB Tribúna (sponzor pivo, pomoc víno), Pálenica Chtelnica, RJ Trans, Poľovnícke združenie Hájik, Primapek Chtelnica, Plantex Veselé, Lekáreň Chtelnica, Klenoty (p. Vrábľová), Filson, COOP Jednota, Všeličo (M. Krajčovič), STOMACHET - Stavebniny (Tomaškovič), Marone Roastery (výborná káva!), Pneuservis Púdela, Chtelnické zemákance a p. Peter Lukačovič, ktorý organizoval foto hostí na majálese. Veľmi pekne ďakujeme aj p. Brichtovej (kvetinárstvo), ktorá nám pomáhala pri predaji vstupeniek.

            Všetkým veľmi pekne ďakujeme!