• Možnosť dobrovoľného samotestovania žiakov

          • Vážení rodičia!

            Ministerstvo školstva na začiatku školského roka 2021/2022 poskytne antigénové samotesty na domáce použitie tým žiakom základných škôl, ktorých rodičia prejavia záujem o takýto druh samotestov, za účelom udržania bezpečného prostredia v školách. Takúto možnosť majú aj tí žiaci, ktorí sú zaočkovaní a aj tí žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID-19, pokiaľ ich rodičia o ne prejavia záujem. Vo všetkých prípadoch je testovanie domácimi antigénovými samotestami dobrovoľné a bezplatné.

            Každý žiak, ktorého rodič prejaví záujem, dostane 1 balenie, ktoré obsahuje 25 ks testov na domáce samotestovanie a 25 ks sterilných odberových tyčiniek. Pokiaľ sa rodič rozhodne využiť možnosť domáceho antigénového samotestovania, odporúčame ho realizovať v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy alebo v prípade, že žiak prejavuje niektorý z príznakov ochorenia COVID-19.

            Od 23.8. do 26. 8. 2021 do 9,00 hod. bude zverejnená možnosť prihlásiť sa na odber týchto testov. Po uvedenom termíne musí školanahlásiť údaje na ministerstvo. Výdaj antigénových testov bude na protipodpis od 31. 8. 2021 a časovo bude ešte upresnený

          • Zoznam pomôcok pre žiakov 2. stupňa k 1. 9. 2021

          • Pre žiakov 2. stupňa prikladáme zoznam pomôcok, ktoré si treba zabezpečiť pred začiatkom školského roka.

            (Žiaci 1. stupňa majú školské pomôcky zabezpečené - rodičia si ich platili v 2. polroku minulého šk. roka).

             

             

          • Oznam pre rodičov- Dotácie na stravu + uchovanie čipov


            • Dňa 01.08.2021 nadobudnú účinnosť právne úpravy zákonov o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR, ktoré menia podmienky dotácii na stravu v ŠJ.

            Od nového školského roku 2021/2022 prinášajú nasledovné zmeny v poskytovaní dotácií na stravu:

              • ukončenie plošného poskytovania dotácií na stravu v ZŠ
              • doplnenie novej skupiny detí, ktoré majú nárok na poskytnutie dotácie. Novou skupinou detí, na ktoré bude možné poskytnúť dotáciu na stravu sú deti, ktoré žijú v domácnosti, ktorej členovia si neuplatnili, alebo nemohli uplatniť nárok na daňový bonus.

            Odporúčame zákonnému zástupcovi, v ktorej starostlivosti dieťa je, že k poskytnutiu dotácií na stravu je nevyhnutné predložiť:

              • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi,
              • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima,
              • čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa.  (v prílohe)​​​​​​

            Zároveň upozorňujeme rodičov všetkých žiakov, aby si žiacke čipy dobre odložili, budú im slúžiť aj v budúcom školskom roku (na dochádzku aj do jedálne).

            Zákonný zástupca dieťaťa pošle potrebné dokumenty do školy  poštou (alebo do schránky na bráne školy) v termíne do 23.07.2021.

            Dokumenty na stiahnutie:

            Čestné prehlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré dovŕšilo šesť rokov veku a nedovŕšilo 15 rokov veku, žijúce s daňovníkom v domácnosti: cestne_vyhlasenie_(1).pdf​​​​​​​

            Informácia k poskytovaniu dotácií na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa: INFO_pre_ziadatelov.docx


          • Slávnostné ukončenie školského roka

          • Oznamujeme, že školský rok 2020/2021 slávnostne ukončíme 30. 6. 2021 o 8,00 hod. pred budovou školy.

            Upozorňujeme, že ŠKD ani ranný ŠKD už nebude v tento deň v prevádzke.

          • Oznam o úprave vyučovacích hodín

          • Oznamujeme, že z dôvodu vysokých teplôt upravujeme vyučovanie od utorka 22. 6. 2021 nasledovne:

            žiaci 1. stupňa končia 4. vyučovacou hodinou,

            žiaci 2. stupňa končia 5. vyučovacou hodinou.

          • MDD

          • Vážení rodičia, oznamujeme, že dňa 1. 6. (utorok) je Medzinárodný deň detí. Vyučovanie na 1. stupni sa končí o 11,30 hod. a na 2. stupni o 12,00 hod. Deti absolvujú v exteriéri školy výchovný koncert o 10,00 1. stupeň a o 11,00 2. stupeň.

          • Vyhlásenia o bezinfekčnosti

          • Podľa manuálu Návrat do škôl platného od 10. 5. 2021 žiak a ani jeho zákonný zástupca nemá povinnosť predkladať negatívny výsledok testu.

            LEN pri prerušení školskej dochádzky na viac ako 3 dni (vrátane sviatkov a víkendov) zákonný zástupca žiaka predkladá Vyhlasenie_o_bezinfekcnosti_od_3.5..pdf v listinnej podobe alebo prostredníctvom systému EDUPAGE .

          • Oznam pre rodičov a soc. poisťovňu za mesiac apríl

          • V mesiaci apríl prebiehalo prezenčné vyučovanie žiakov od 7. 4. 2021.

            Od 30. 4. do 12. 5. RÚVZ nariadil karanténu žiakom 1. A triedy a 2. B triedy. Vyučovanie žiakov v týchto triedach prebieha dištančným spôsobom.

            V ostatných triedach sa vyučuje prezenčným spôsobom aj naďalej.

          • Pravidlá pre školy, žiakov a zákonných zástupcov od 3. 5. 2021

          • Oznamujeme, že na základe Vyhlášky ÚVZ SR č. 197/2021 a informácie ministerstva školstva sa ruší povinnosť testovania žiakov a rodičov. Naďalej však platí povinnosť odovzdať každý týždeň Vyhlasenie_o_bezinfekcnosti_od_3.5..pdf. Chceme vyzvať rodičov, aby ho podali elektronicky cez EDUPAGE, kde by malo byť aktualizované počas víkendu.

            Upozorňujeme, že na našej škole sa vyskytol prípad pozitívneho testovania žiaka na COVID-19, dve triedy sú podľa usmernení RÚVZ TT v karanténe. Prosíme preto, aby žiaci i rodičia pristupovali zodpovedne k protiepidemiologickým oparteniam. Odporúčame pretestovanie sa počas víkendu, samozrejme, na dobrovoľnej báze.

          • Jarný zber papiera

          • Uskutoční sa v dňoch 11. a 12. mája 2021 v čase od 14.-17.00h pri bočnom vchode do školy (od kurtov) za predpísaných hygienických podmienok. Odoberať a vážiť sa bude zviazaný papier (kartóny  treba zviazať zvlášť). Zber bude riadne vyhodnotený a víťazi budú odmenení.

          • Poskytnutie 2% z dane z príjmu pre ZŠ iba do konca apríla

          •  

            • Milí rodičia, ešte  do piatku je možnosť poskytnúť škole 2% zo svojich daní z prijmu. Ak sa rozhodnete pre túto možnosť, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to.                                                                   

               Ako postupovať:

              • Do 15.2.2021 požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň. Požiadajte zamestnávateľa, aby Vám vystavil Potvrdenie o zaplatení dane    
              • Z tohto Potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať 2% z Vašej zaplatenej dane - to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať. Táto suma však musí byť minimálne 3 €.
              • Stiahnite si a vyplňte Vyhlásenie o poukázaní 2% z dane (k stiahnutiu tu: Vyhlasenie_o_poukazani_podielu_zaplatenej_dane_z_prijmov_za_r._2020.pdf , v ktorom sú už vyplnené údaje o prijímateľovi.
              • Obe tieto tlačivá (Vyhlásenie spolu s Potvrdením), doručte do 30. apríla 2021 na daňový úrad podľa Vášho bydliska, alebo v dostatočnom predstihu ho môžete priniesť do ZŠ, odkiaľ sa hromadne zašlú na daňovný úrad.
          • Potvrdenie o bezinfekčnosti a čestné vyhlásenie

          • Keďže každý pondelok je nutné preukazovať potvrdenie o bezinfekčnosti, znova podávame návod, ako ho poslať prostredníctvom systému EDUPAGE:

            1. prihlásite sa do svojho rodičovského konta

            2. na úvodnej stránke dolu je ikona pečiatky = "Žiadosti/Vyhlásenia"

            3. dolu zelená ikona "Pridať žiadosť/vyhlásenie"

            4. vyberte ponúkanú možnosť: "Vyhlásenie o bezinfekčnosti- 8a žiak a zák. zástupca" - pre žiakov II. stupňa

                                                         "Vyhlásenie o bezinfekčnosti - 11a" pre I. stupeň

            5. vypíšte dolu pod vyhlásením dátum podania, vyhlásenie rodiča, vyhlásenie žiaka (II. stupeň), dátum testov, prípadne možete pripojiť kópiu testov ALEBO ich žiaci môžu preukázať  listinne v škole.

            Ak uprednostníte papierovú verziu, potom môžete vypísať vyhlásenie tu:

            8a.docx - žiaci II. stupňa

            11a.docx - žiaci I. stupňa a deti MŠ


          • Oznam o otvorení 2.stupňa pre 5. až 7. ročník a podmienkach prevádzky

          • Na základe rozhodnutia ministra školstva  číslo: 2021/12811:1-A1810 zo dňa 12. 4. 2021 bude od pondelka 26. 4. 2021 obnovená prezenčná výučba na základných školách pre žiakov 5. až 7. ročníka (ostatné ročníky pokračujú v prezenčnej výučbe) podľa nasledovných podmienok vyplývajúcich z tohto rozhodnutia, ako aj uznesenia vlády č. 160 a vyhlášky ÚVZ 132/2021:

            a) žiak musí byť zdravý a nesmie prejavovať známky ochorenia dýchacích ciest

            b) žiak a aspoň jeden zákonný zástupca (odporúčame, aby sa dali otestovať obaja rodičia) musí mať negatívny antigénový alebo PCR test a členovia domácnosti nesmú byť v karanténe, platnosť testu je 7 dní

            c) žiak/zákonný zástupca predloží k nahliadnutiu potvrdenie o negatívnom testovaní škole alebo predloží kópiu listinne alebo elektronicky (triednemu učiteľovi prostredníctvom školského systému EDUPAGE),

            d) predloží cestne_vyhlasenie.pdf buď listinnou formou alebo prostredníctvom EDUPAGE - "Vyhlásenie o bezinfekčnosti zákonného zástupcu ".

            e) zákonný zástupca pri akomkoľvek podozrení na COVID-19 okamžite upovedomí školu a žiaka ponechá preventívne v domácej izolácií.

            f) žiak musí mať počas prítomnosti v škole prekryté horné dýchacie cesty rúškom alebo respirátorom

            g) výnimky z testovania (predchádzajúce oznamy) zákonný zástupca zaznačí do čestného vyhlásenia v časti "b)" čestného vyhlásenia "výnimky"

          • Testovanie na COVID-19 a platné výnimky

          • I. Na základe vyhlášky ÚVZ SR č. 187 sa upravujú výnimky pre vstup do škôl a školských zariadení.

            Týka sa:

            a)príslušníka záchranných a bezpečnostných zborov alebo ozbrojených zborov pri plnení ich úloh,

            b)osobu, ktorá sa preukáže potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu alebo potvrdením o negatívnom výsledku antigénového testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní,

            c)osobu, ktorá prekonala ochorenie COVID-19 a má o jeho prekonaní doklad nie starší ako 180 dní,

            d)osobu, ktorá sa preukáže, že jej bolo diagnostikované ochorenie COVID-19 v období nie dávnejšom ako 180dní od okamihu vstupu,

            e)osobu zaočkovanú:

            1.druhou dávkou mRNA (Pfizer, Moderna)  vakcíny proti ochoreniu COVID-19 a od tejto udalosti uplynulo viac ako 14 dní,

            2.prvou dávkou vektorovej vakcíny (AstraZaneca) proti ochoreniu COVID-19 a od tejto udalosti uplynulo viac ako 4týždne,

            3.prvou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 a od tejto udalosti uplynulo viac ako 14 dní, ak bola táto dávka očkovania podaná v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19,

            f)osoby nad 65 rokov veku,

            g)dieťa do desiatich rokov veku,

            h)osobu, ktorej zdravotný stav alebo zdravotná kontraindikácia neumožňuje vykonanie testu na ochorenie COVID-19...

            II. Na základe skúseností a možností z antigénového testovania v našej škole informujeme o novom spôsobe odberu (steru) z nosa: buď je ster hlbší z jednej starny nosa, alebo z dvoch strán nosa jemnejší.

          • Aktualizácia informácií o zápise do 1. ročníka (16.4.2021)

          • Oznamujeme rodičom predškolákov, že zápis do 1. ročníka prebehne iba elektronickou formou, teda vyplnením elektronickej prihlášky s následným overovaním údajov.

            Elektronickú prihlášku treba vyplniť (gramaticky správne aj s diakritikou - dĺžne, mäkčene, aj veľké začiatočné písmená).

            Ak rodič nemá možnosť vyplniť elektronickú prihlášku, príp. si ju vytlačiť, tlačivo v papierovej podobe bude možné prevziať si na dverách školy, alebo v MŠ.

            Overovanie údajov sa uskutoční v utorok a v stredu 20. a 21. apríla 2021 v čase od 14.00 do 17.00h v budove školy. Rodič prinesie rodný list dieťaťa, vytlačenú a oboma rodičmi podpísanú prihlášku (z dôvodu ustanoveniu o správnom konaní) aj v prípade, že rodičia nežijú v spoločnej domácnosti). Kvôli urýchleniu overovania si môže rodič doma vytlačiť a vypísať  aj priloženú žiadosť o prijatie do 1. ročníka spolu s prihláškou na náboženskú alebo etickú výchovu a zápisný lístok do školského klubu detí.

            Ak si rodič chce overiť školskú zrelosť svojho dieťaťa, treba si už v tomto čase zahlásiť termín v CPPPaP Piešťany na tel. čísle: 033/7743423 alebo 0911 887 745 .

            Zároveň si  rodičia môžu objednať a zaplatiť školské potreby do 1. ročníka.

            Prosíme, aby ste naďalej sledovali webstránku školy.

            ziadost_do_1._rocnika.docx​​​​​​​

            zapisny-listok-do-SKD.pdf​​​​​​​