• Pravidlá dištančného vzdelávania

          • Milí rodičia, žiaci!

            Školský rok sa už naplno prehupol do druhého polroka a my všetci sme nútení pokračovať v domácom vzdelávaní. Samozrejme, že si uvedomujeme náročnosť,  plusy, ale hlavne mínusy tohto vzdelávania.

            Náročné je to pre našich druhostupniarov, ktorí sú doma už štyri mesiace, ale i pre žiakov prvého stupňa, ktorí sú viac odkázaní najmä na technickú pomoc a kontrolu rodičov.

            Zápasíme so zdravotnými, rodinnými, či pracovnými problémami, chýbajú nám kontakty, pociťujeme strach, máme obavy...ale určite všetci súhlasíte s tým, že deti nemôžu poľavovať zo svojich povinností.

            Sú medzi nimi takí, ktorí si svoj status zodpovedného, usilovného, šikovného a slušného žiaka vedia držať po celé obdobie.

            Sú tu i takí, ktorí majú všetky predpoklady takýmito byť v rámci svojich možností, ale svojou pohodlnosťou, lajdáckym prístupom, vedomím, že učiteľ na nich nemá taký dosah ako v škole, ignoráciou pokynov učiteľov, atď. sa posúvajú krok po kroku o laťku nižšie a nižšie. O to viac nás mrzí, že tento nezáujem a ignoráciu vidíme aj zo strany niektorých rodičov.

            Aby sme tomuto  stavu predišli, pripomíname už nastavené pravidlá:

            • Dištančné vzdelávanie je pre všetkých žiakov povinné. Žiaci dodržiavajú stanovený rozvrh hodín a pracovný režim dňa.
            • Ak učiteľ plánuje online hodinu, informuje o tom žiakov v dostatočnom predstihu (najlepšie večer predchádzajúceho dňa, hlavne pri zmene oproti zaužívanému času).
            • Žiak je hodnotený známkou, alebo slovne. Podkladom pre hodnotenie je aktivita počas online hodiny a dištančného vzdelávania, vypracovanie zadaní, projektov, pracovných listov, testov a iných úloh.
            • Zadania odovzdávajú v požadovanej forme spravidla do 20. hodiny daného dňa, prípadne podľa pokynov vyučujúceho. Žiak je povinný vypracovať všetky úlohy tak,  ako ich učiteľ zadal. V žiadnom prípade rodinní príslušníci nerobia úlohy za žiaka.
            • Ak je žiak chorý, má zdravotné problémy, alebo iné objektívne dôvody nezapojenia sa do vzdelávania, zákonný zástupca komunikuje s učiteľom ohľadne ďalších možností.
            • Zákonný zástupca tiež podpisuje známky, poznámky žiaka, komunikuje s učiteľom a pri upozorneniach  o nepracovaní žiaka, zjedná nápravu.
          • Prerušenie vyučovania

          • Oznamujeme, že na základe informácii ministerstva zdravotníctva a na základe zaradenia okresu Piešťany v COVID AUTOMATE do čiernej fázy musí byť prezenčná forma vyučovania od pondelka 15. 2. 2021 na základnej škole prerušená . Prevádzka je úplne prerušená aj v materskej škole.

            Na základnej škole bude vzdelávanie aj na 1. stupni ZŠ pokračovať dištančným spôsobom .

            O zmenách, ako aj o prípadnom otvorení materskej a základnej školy Vás budeme informovať.

          • OTVORENIE ŠKOLY

          • Oznamujeme, že na základe rozhodnutia zriaďovateľa, bude od stredy 10. 2. 2021 otvorená

            materská škola,

            1. stupeň základnej školy

            a školský klub detí.

            Podmienkou je negatívny test jedného zákonného zástupcu žiaka/dieťaťa. Rodičia materskej školy musia priniesť Čestné vyhlásenie podpísané zákonným zástupcom. Rodičia základnej školy môžu vyplniť čestné vyhlásenie aj elektronicky prostredníctvom EDUPAGE. Svojím podpisom potvrdzujú zákonní zástupcovia správnosť údajov a sú si  vedomí právnych následkov, ak by poskytli nepravdivé údaje.

            Žiadame, aby deti a žiaci dodržiavali všetky pravidlá, ktoré majú zabezpečiť zdravie a riadnu prevádzku školy a školského zariadenia.

          • OZNAM

          • Vážení rodičia!

            V utorok 9. 2.  zasadá pandemická komisia VÚC TT, ktorá má rozhodnúť o ďalšom postupe pri otváraní škôl. Je tak možné, že v stredu sa školy pre 1. stupeň a materské školy otvoria. Prosíme Vás o priebežné sledovanie informácii. Keďže k nám prichádzajú veľmi neskoro, umocňuje to chaos, ktorý súvisí s otváraním škôl.

            Je mi ľúto, že sa dejú takéto veci, ktorých obeťami sú rodičia, učitelia a najmä naše deti.

          • Dôležitá informácia!

          • Na základe zákazu z Úradu verejného zdravotníctva v Trnave oznamujeme, že základná škola ako aj materská škola zostáva   Z A T V O R E N Á . 

            Pripájame informáciu:

            "Epidemiologická situácia vo výskyte COVID-19  v okrese Piešťany

            Na základe prijatého COVID automatu a regionálnych indikátorov, podľa ktorých je posudzovaná epidemiologická situácia je okres Piešťany na úrovni stupňa 6 (3. stupeň varovania):

            Regionálne charakteristiky v okrese Piešťany:

            Vážená 14 dňová incidencia: 1403/100 000 obyv. (3. stupeň varovania, hraničné hodnoty  800-1600)

            Počet hospitalizovaných na 100 000 obyv.: 68,5/100 000 obyv. (4. stupeň varovania hraničné hodnoty viac ako 60)

            Trend 7 dňovej incidencie: aktuálna 7 dňová 253/100 000, predchádzajúci týždeň 298/100 000 obyv., pokles index 0,8 

            Zhodnotenie situácia na okresnej úrovni:

            Vzhľadom na 3. stupeň varovania, len mierny pokles 7-dňovej incidencie ako aj dokázanú prítomnosť vysokého percenta britskej mutácie v populácii  otvorenie škôl môže viesť k ďalšiemu zhoršeniu epidemiologickej situácie vo výskyte ochorenia COVID-19 v okrese Piešťany.

             

            Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trnave za súčasnej epidemiologickej situácie kedy je okres Piešťany v 3. stupni varovania (bordová farba) zakazuje od 08.02.2021 otvorenie všetkých predškolských a školských zariadení  na území okresu Piešťany.  Ďalšie otvorenie všetkých predškolských a školských zariadení bude závisieť od vývoja epidemiologickej situácie v okrese Piešťany ako aj regionálnych indikátorov.

            Za rizikové z hľadiska ďalšieho šírenia ochorenia COVID-19 považujeme aj skutočnosť, že okres Piešťany susedí s dvoma okresmi (okres Trnava a Hlohovec), ktoré sú v najvyššom stupni varovania (4. stupeň – čierna fáza)."

          • Otváranie 1. stupňa základnej školy a materskej školy (aktualizované!))

          • Vážení rodičia!

            Vzhľadom na uznesenia vlády môžeme otvárať od pondelka 8. 2. 2021 prvý stupeň základnej školy a od 9. 2. 2021 materskú školu. Podmienkou je pretestovanie PCR testom alebo antigénovým testom jedného zákonného zástupcu dieťaťa alebo žiaka, ktorý s ním žije v jednej domácnosti. Test je platný 7 dní, preto je dôležité otestovať sa počas víkendu. V spolupráci s obcou sme pripravili testovanie na našej škole. Harmonogram testovania je pod textom. Rodičia z Kočína-Lančára sa môžu otestovať v čase od 15,00 do 17,00 hod.

            V deň nástupu do školy prinesie žiak alebo dieťa Cestne_vyhlasenie_o_bezinfekcnosti(1).pdf, ktoré si môžete stiahnuť! Pozor k tomuto čestnému vyhláseniu treba doplniť kópiu potvrdenia negatívneho výsledku testu - "certifikátu". Ak nemáte možnosť kopírovať, pošlite fotografiu prostredníctvom správy Edupage triednemu učiteľovi žiaka. V prípade, ak ste prekonali ochorenie alebo máte výnimku z testovania, prosím, uveďte to v Čestnom vyhlásenía pripojte k nemu foto SMS alebo iného dokumentu.  

            Podľa informácii vláda rokuje o vypustení podmienky spomenutej  v prečiarknutej časti oznamu. Budeme vás informovať, akonáhle sa dozvieme o zmene!

            Ministerstvo školstva informuje rodičov:

            "V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak:

            1.škola eviduje neprítomnosť žiaka ako ospravedlnenú absenciu,

            2.zákonný zástupca žiaka je povinný zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa alebo formou dištančného vyučovania, ak má na to škola kapacitné možnosti. Ak tak neurobí vpriebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní,

            3.ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 2, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka,

            4.zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“.

            Je v najlepšom záujme dieťaťa, aby sa v prípade, že riaditeľ zabezpečí prezenčnú formu výučby, jej zúčastňoval žiak v čo najväčšom rozsahu!"

             

          • Polročné vysvedčenia

          • Milí rodičia, žiaci dostanú výpisy polročného hodnotenia dňa 29.1. 2021 elektronickou formou. Cez edupage príde rodičom správa, v jej prílohe bude výpis známok. Môžete si ho stiahnuť a červeným tlačidlom ho treba podpísať. Nezabudnite svoje deti pochváliť a povzbudiť! Prajeme všetkým žiakom úspešný druhý polrok a hlavne skorý návrat do škôl.

          • Možnosť poskytnúť 2% z dane z príjmu pre školu

          • Milí rodičia, aj v tomto školskom roku je možnosť poskytnúť škole 2% zo svojich daní z prijmu.Ak sa rozhodnete pre túto možnosť, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to.                                                                   

             Ako postupovať:

            • Do 15.2.2021 požiadajte zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň. Požiadajte zamestnávateľa, aby Vám vystavil Potvrdenie o zaplatení dane    
            • Z tohto Potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať 2% z Vašej zaplatenej dane - to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať. Táto suma však musí byť minimálne 3 €.
            • Stiahnite si a vyplňte Vyhlásenie o poukázaní 2% z dane (k stiahnutiu tu: Vyhlasenie_o_poukazani_podielu_zaplatenej_dane_z_prijmov_za_r._2020.pdf , v ktorom sú už vyplnené údaje o prijímateľovi.
            • Obe tieto tlačivá (Vyhlásenie spolu s Potvrdením), doručte do 30. apríla 2021 na daňový úrad podľa Vášho bydliska, alebo v dostatočnom predstihu ho môžete priniesť do ZŠ, odkiaľ sa hromadne zašlú na daňovný úrad.
          • Vyučovanie v januári 2021 - aktualizované

          • Základná škola s materskou školou oznamuje, že na základe informácii ministra školstva sa vyučovanie

            do O D V O L A N I A  bude realizovať na 1. a aj 2. stupni dištančným spôsobom.

            O vyučovaní v týždni po 24. 1. Vás budeme informovať v závislosti od dostupných usmernení ministerstva  a od epidemiologickej situácie.

          • Nástup do školy v januári 2021

          • Prosíme všetkých rodičov žiakov 2. stupňa, aby vyplnili dotazník na zistenie záujmu o prezenčné vzdelávanie od januára 2021. Na základe počtu prihlásených žiakov (rodičov) môžeme vyplniť žiadosť o dodanie potrebného počtu antigénových testov na samotné pretestovanie. Prosíme o rýchle vyplnenie dotazníka, ktorý je aktívny do nedelného večera. V pondelok 21. 12.  musíme sumárne výsledky poslať na ministerstvo.

            Uvedomujeme si, že najlepšou formou vzdelania pre žiakov je prezenčná forma v školách. Preto Vás chceme vyzvať, aby ste uprednostnili práve prezenčnú výučbu od januára 2021.

            O ďalšom postupe Vás budeme informovať na základe usmernení od ministerstva a RÚVZ Trnava.

          • Vianočné prázdniny

          • Prinášame Vám rozhodnutie ministra školstva:

             

            Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 písm. c) zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rozhoduje takto:

            1. Vianočné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia vo všetkých základných školách a stredných školách v termíne od 21. decembra 2020 do 8. januára 2021.
            1. V materských školách sa v termíne od 21. decembra 2020 do 8. januára 2021 prerušuje prevádzka, ak tak rozhodne zriaďovateľ podľa jeho možností a podmienok.
            1. Polročné prázdniny v termíne 1. februára 2021 sa neuskutočnia. Školské vyučovanie v druhom polroku školského roka sa začína 1. februára 2021 (pondelok).

            Odôvodnenie:

            Termíny školských prázdnin rozhodujúce pre organizáciu školského roka sa určujú vzhľadom na vývoj epidemiologickej situácie.  

          • PRERUŠENIE VYUČOVANIA V TRIEDE 4.A

          • Vážení rodičia žiakov 4.A!

            Z dôvodu výskytu ochorenia COVID-19 v triede 4.A prerušujeme výučbu v tejto triede od dnes 9.12. do 11. 12. 2020 vrátane. Opatrenia, ktoré sa týkajú žiakov budú preposlané zákonným zástupcom prostredníctvom EDUPAGE.

            Nástup žiakov do triedy je možný od pondelka 14. 12. 2020. Prosíme rodičov, aby vyplnili potvrdenie o bezinfekčnosti cez EDUPAGE.

          • Stanovisko k otváraniu 2. stupňa základnej školy

          • Vážení  rodičia!

            Situácia, v ktorej sa nachádzame je veľmi namáhavá ako pre Vás, tak i pre nás. Asi najväčšími problémami prechádzajú naši žiaci. Dnes si len z časti môžeme uvedomiť, aký majú zatvorené školy dopad na celistvosť vývinu žiaka.  Uvedomujeme si túto situáciu a aj to, že otvorením škôl by sa situácia dala zvrátiť. Pokiaľ viem, všetci naši učitelia, bez výnimky, by radšej vzdelávali svojich žiakov v škole.

            Dostali sme sa do času, kedy sa máme rozhodnúť, či bude škola otvorená v rámci pilotného otvárania škôl. Nejedná sa o riadnu aktivitu, ale mimoriadnu, teda prináša rozhodovanie, či máme ísť do niečoho, o čom nemáme dostatočné informácie. Do času uverejnenia tohto stanoviska nie je zverejnený presný manuál k otváraniu škôl. Potrebujeme vedieť veľa informácií, ako napr.: akú nadriadenú inštitúciu máme osloviť, akým spôsobom, kto dodá testy, kto bude testovať, koľko financií je na to vyčlenených, kedy a od koho ich dostaneme. Z informácií, ktoré sú zverejnené, vieme, že testovanie by muselo do Vianoc prebehnúť každých sedem dní, teda minimálne 2-krát. Časť žiakov by aj tak zostala doma. Vzdelávanie by prebiehalo prezenčným aj dištančným spôsobom. Epidemiologická situácia v našej obci sa, žiaľ, zhoršuje. Dnes (utorok) museli pre COVID-19 znova zatvoriť aj školu, ktorú v pondelok otvorili.

            V prieskume, ktorý sme spustili v nedeľu 6.12., sa 30% rodičov nevyjadrilo, 31% má záujem a 39% nemá záujem poslať deti do školy. Kvôli absencii vykonávacích predpisov a postupov sa zástupcovia miest a obcí vyslovili proti tomuto spôsobu otvárania.

            Vyučovanie v 5-členných skupinkách je možné iba v prípade detí zo sociálne znevýhodneného prostredia aj to len do 9. 12. 2020. V našej škole nemáme žiadneho žiaka zo SZP.

            Preto za podmienok, ktoré boli zverejnené, zatiaľ, základnú školu otvoriť nemôžeme. Toto rozhodnutie budeme môcť zmeniť v prípade, ak budeme disponovať relevantnými informáciami a postupom, ktorý bude právne ukotvený.

            Ďakujem za pochopenie!

          • Dôležitý oznam!!!

          •  

            Z dôvodu výskytu ochorenia COVID-19 bude v triedach III.A a III.B prerušené vyučovanie od 4. 12. (piatok) do 7. 12. 2020 (pondelok). Vyučovanie bude v týchto triedach obnovené 8. 12. 2020 (utorok).

            Ak sa u niektorého zo žiakov vylúčených zo školského procesu objavia počas doby domácej izolácie príznaky na COVID-19, dotyčného žiaka manažuje príslušný lekár všeobecnej starostlivosti alebo miestne príslušné RÚVZ. Ak sa počas doby izolácie potvrdí ochorenie naCOVID-19 u ďalšieho žiaka, zákonný zástupca bezodkladne informuje školu.

            Vyučovanie bude prebiehať dištančnou formou!

            O prípadných zmenách Vás budeme informovať.

          • Zmeny v dištančnom vzdelávaní

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Keďže oficiálne nemáme žiadne nové pokyny, od budúceho týždňa, teda od 30.11. 2020, môžu učitelia zadávať úlohy aj z predmetov, ktoré nie sú zahrnuté do doterajšieho rozvrhu hodín, napr.: občianska náuka, 2. cudzí jazyk/ finančná, čitateľská  gramotnosť, informatika, prípadne iné. Dôvodom tohto rozhodnutia je získanie podkladov na hodnotenie žiakov z daných predmetov.

            Ďalej informujeme, že pedagogická rada odsúhlasila neklasifikovanie nasledovných predmetov: telesná a športová výchova, náboženská výchova, etická výchova, výtvarná výchova, hudobná výchova.

          • Prerušenie prevádzky MATERSKEJ školy

          • Riaditeľ Základnej školy s materskou školou Chtelnica týmto oznamuje, že od 20.11. do 29.11.2020 bude prerušená prevádzka materskej školy so súhlasom zriaďovateľa školy. Dôvodom prerušenia je výskyt ochorenia COVID – 19 v materskej škole.

            Žiadame rodičov, aby sledovali zdravotný stav svojich detí. V prípade výskytu zdravotných komplikácii oznámte túto skutočnosť všeobecnému lekárovi pre deti a dorast a vedeniu MŠ na tel. 0901702305. Osoby úzkeho kontaktu (deti malej triedy) bude informovať o postupe ÚVZ TT.

            Pokiaľ nemajú príznaky ochorenia rodinní príslušníci, môžu navštevovať školu alebo chodiť do práce.

            O ďalšom postupe vás budeme informovať prostredníctvom webovej stránky MŠ.

          • Nástup žiakov po jesenných prázdninách 10. 11. 2020

          • Upozorňujeme zákonných zástupcov žiakov 1. stupňa, že po jesenných prázdninách treba znova predložiť vyhlásenie o bezinfekčnosti buď cez EDUPAGE ( alebo si ju môžete stiahnuť  tu: bezinfekcnost11.pdf .

            Ešte raz prikladáme návod na elektronické zaslanie vyhlásenia o bezinfekčnosti:

            Postup cez počítač:1. klik Štart (vľavo hore),2. klik Žiadosť,3.klik na červené plus vpravo dole, 4. klik Potvrdenie o bezinfekčnosti alebo Žiadosť o uvoľnenie,5. vybrať dátum 6. klik na uložiť.

            Postup cez mobil (ak máte aplikáciu): 1. klik na Žiadosti/Vyhlásenia,2. dolu v zelenom rámčeku klik na pridať žiadosť,3. klik na vyhlásenie o bezinfekčnosti alebo Žiadosť o uvoľnenie,4. dolu vyberiete dátum 5. klik na červený rámček vpravo hore: Podať novú žiadosť