• Pokyn riaditeľa školy k realizácii dištančného vzdelávania

          • Vážení rodičia!

            Na základe usmernení ministerstva školstva, Štátneho pedagogického ústavu vydávame nasledovný Pokyn k realizácii dištančného vzdelávania:

            1. Dištančné vzdelávanie je pre všetkých žiakov 2. stupňa povinné. V prípade vydania pokynu aj pre žiakov 1. stupňa. Žiaci dodržiavajú stanovený rozvrh hodín a pracovný režim dňa. (Ak má žiak v rozvrhu začiatok vyučovania prvú hodinu, má začať pracovať o 7,45 hod. a prioritne vypracováva úlohy v čase rozvrhu hodín príslušného dňa).

            2. Ak učiteľ plánuje online hodinu, informuje o tom žiakov v dostatočnom predstihu (večer predchádzajúceho dňa).

            3. Žiak je hodnotený slovne alebo známkou. Podkladom pre hodnotenie je aktivita počas online hodín a dištančného vzdelávania, vypracovanie zadaní, projektov, pracovných listov, testov a iných úloh.

            4. Zadania odovzdávajú žiaci v požadovanej forme spravidla do 20. hodiny daného dňa, prípadne podľa pokynov vyučujúceho. Žiak je povinný vypracovať všetky úlohy a úplne, tak ako mu učiteľ zadá.

            5. Na základe účasti na online vzdelávaní a vypracovania úloh dištančným spôsobom bude žiakovi zaznamenaná dochádzka. Ak žiak nevypracuje úlohy, bude to dôvod na vyznačenie absencie (neprítomnosti) v dochádzke.

            6. Ak je žiak chorý, má zdravotné problémy alebo iné objektívne dôvody nezapojenia sa do dištančného vzdelávania (napr. aktuálne technické problémy), zákonný zástupca ospravedlní jeho neúčasť na každodennom vzdelávaní včas u každého učiteľa. Zákonný zástupca komunikuje s učiteľom ohľadne ďalších možností vzdelávania.

            Všeobecné informácie

            Keďže musíme aktivitu žiakov posudzovať prísnejšie, prosíme zákonných zástupcov, aby:

            a) žiaci dodržiavali nastavené pravidlá a režim dňa (nezaspali na vyučovanie),

            b) inštalovali do mobilných zariadení potrebné aplikácie na online výučbu a dištančné vzdelávanie podľa požiadaviek učiteľa, napr. EDUPAGE, Gmail účet, aplikácie na prezeranie súborov office v mobilných telefónoch...,

            c) sledovali informácie a správy posielané cez EDUPAGE alebo zverejňované na webstránke školy.

          • Jesenné prázdniny

          • Oznamujeme žiakom a rodičom, že termíny jesenných prázdnin v piatok 6. 11. a v pondelok 9. 11. 2020 sú aktuálne platné.

          • Elektronické ospravedlnenky, vyhlásenia, žiadosti

          • Informujeme rodičov o možnosti zadávania elektronických ospravedleniek (do 5 dní ospravedlňuje rodič, nad 5 dní treba potvrdenie od lekára).
            Takýto spôsob Vám šetrí čas, ide však o to, aby ste ospravedlnenky zadávali VÝLUČNE cez svoje rodičovské konto (prihlasovacie údaje). Svoje prihlasovacie údaje v nijakom prípade nedávajte deťom (hrozí zneužitie). Ani v tom prípade, ak im dôverujete, ani keď sami v systéme neviete pracovať. (V tom prípade sa treba pýtať známych rodičov, učiteľov, administrátora). V prípade podozrenia na zneužitie rodičovského konta žiakmi, môže škola vyžadovať aj písomné ospravedlnenie. (Napr. niektorí rodičia využijú aj možnosť oznámiť telefonicky, že dieťa je choré.)

            Žiacke prihlasovacie údaje používajú deti pri plnení si svojich školských povinností.

            Ak však máte veľký problém zadať ospravedlnenku, vyhlásenie... elektronicky, napíšte ju do slovníčka. Z dlhodobého hľadiska je však dôležité, aby ste sa v prostredí EDUPAGE postupne naučili pracovať. Vhodné je mať aplikáciu EDUPAGE nainštalovanú v mobile. Budete ju využívať počas celej dochádzky Vašich detí (zväčša aj na stredných školách). Elektronicky môžete nielen ospravedlniť dieťa, prezerať a podpisovať známky, budete ho tiež prihlasovať na vyučovanie náboženskej-etickej výchovy, do šk. klubu detí, na vyučovanie druhého cudzieho jazyka do ďalšieho šk. roku, zasielať žiadosť o uvoľnenie dieťaťa (v prípade návštevy lekára a pod.), komunikovať s učiteľmi.
            Podrobné návody a postupy pre rodičov nájdete na stránke:

            https://help.edupage.org/?p=u38&lang_id=

          • Nástup do školy po 1. 11. (aktualizované 2.11.)

          • Vážení rodičia!

            Na základe usmernenia ministerstva školstva vás informujeme o nadchádzajúcom spôsobe dochádzky žiakov do školy:

            1. "Zákonný zástupca žiaka, ktorý navštevuje základnú školu predloží po celoplošnom testovaní pri prvom nástupe dieťaťa do základnej školy Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti... Základná škola nevyžaduje od zákonného zástupcu negatívny výsledok RT -PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID –19...

            Na žiakov prvého stupňa základnej školy, ktorí majú nad 10 rokov a nevedia sa preukázať negatívnym výsledkom RT -PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID –19, sa nevzťahuje bod A1 ods. 13a bod A.2 ods. 11 Uznesenia vlády č. 678/2020 (teda nemôžu sa zúčastňovať prezenčnej výučby). "

            Prosíme o vyplnenie a podpísanie vyhlasenia o bezinfekcnost.pdf žiaka a doručenie do školy v papierovej podobe (k dispozícii na dverách ZŠ) alebo elektronicky cez Edupage (postup sme pred časom zverejnili).

             2. Na základe vyjadrenia ministra školstva prosíme zákonných zástupcov žiaka, ktorí sa nezúčastnia na plošnom testovaní, aby svoje deti, v záujme bezpečnosti ostatných, nechali počas nasledujúceho obdobia v domácej izolácii. Týmto opatrením sledujeme ochranu žiakov i zamestnancov školy.

            3. Zákonný zástupca je povinný informovať školu o svojej pozitivite a pozitivite svojho dieťaťa na koronavírus, ako aj o karanténe, ktorá mu bola uložená.

            4. Žiaci 2. stupňa pokračujú v dištančnom vzdelávaní do odvolania.

             

            Vážení rodičia! Usmernenia k nám prichádzajú s oneskorením. Prosím všetkých o kontrolu informácií na webstránke, keďže v nasledujúcich dňoch očakávame spresnenie informácií.

             

            Ďakujeme za pochopenie!

            Tu si môžete stiahnuť vyhlasenie o bezinfekcnosti.pdf .

          • Usmernenie k vyučovaniu od 23.10. 2020

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Z dôvodu zhoršenia epidemiologickej situácie dochádza od 26. 10. 2020 k nasledovným zmenám:

            1. Žiaci druhého stupňa ZŠ prechádzajú na dištančné vzdelávanie, ktoré sa bude realizovať prostredníctvom      EDUPAGE. Týmto žiakom bude upravený rozvrh hodín s nižšou celkovou hodinovou dotáciou. 

            2. Žiaci prvého stupňa sa budú vzdelávať ako doteraz. Ku zmene rozvrhu dôjde len minimálne.

            3. Školský klub detí bude fungovať ako doteraz, teda fungovať bude aj ranný školský klub.

            4. Termín jesenných prázdnin sa mení. Nové termíny sú: 30. 10. (piatok), 2. 11. (pondelok), 6. 11. (piatok),

                9. 11. (pondelok).

            Naďalej platí povinnosť nahlásenia pozitívnych prípadov ochorenia COVID-19 škole, teda ak žiak je pozitívny alebo sa nachádza v karanténe (z dôvodu pozitivity zákonného zástupcu)!!!

            Žiadame rodičov o kontrolu aktivity svojich detí, 

            O všetkých konkrétnych zmenách vás budeme informovať v nasledovnom období.

            Ďakujeme za pochopenie!

          • Vyhlásenie o bezinfekčnosti+ Žiadosť o uvoľnenie dieťaťa (elektronicky)

          • Milí rodičia, v edupage máte sprístupnenú možnosť zaslať vyhlásenie o bezinfekčnosti  a tiež žiadosť o uvoľnenie dieťata z vyučovania (teda bez vytláčania a vypisovania tlačiva).

            Prikladáme postup cez počítač:1. klik Štart (vľavo hore),2. klik Žiadosť,3.klik na červené plus vpravo dole, 4. klik Potvrdenie o bezinfekčnosti alebo Žiadosť o uvoľnenie,5. vybrať dátum 6. klik na uložiť.

            Postup cez mobil (ak máte aplikáciu): 1. klik na Žiadosti/Vyhlásenia,2. dolu v zelenom rámčeku klik na pridať žiadosť,3. klik na vyhlásenie o bezinfekčnosti alebo Žiadosť o uvoľnenie,4. dolu vyberiete dátum 5. klik na červený rámček vpravo hore: Podať novú žiadosť

          • Usmernenie k vyučovaniu v ZUŠ od 12.10.

          • ZUŠ vo Vrbovom, pobočka v Chtelnici oznamuje rodičom a žiakom, že až do odvolania je zrušené vyučovanie výtvarného, tanečného, hudobného odboru. Prebiehať bude iba individuálne vyučovanie.

          • Nové opatrenia ministra školstva

          • Na základe rozhodnutia ministra školstva platného od 12. 10. 2020 oznamujeme, že sa ruší krúžková činnosť.

            Na základe ďalších informácii a usmernení sa zavádza povinnosť nosenia rúška žiakmi a pedagógmi i na prvom stupni základnej školy. 

            O ďalších usmerneniach vás budeme informovať priebežnými aktualizáciami.

            Za pochopenie ďakujeme!

          • Zber papiera

          • V dňoch 5. a 6. októbra prebehne jesenný zber starého papiera. Zviazaný papier sa bude odoberať pri bočnom vchode do školy (od kurtov) v čase od 14. 00-17. 00h. Kartóny sa neberú!!! Prosíme rodičov o dodržiavanie odstupov, rúška, trpezlivosť pri odoberaní a vážení papiera.

          • Nové pokyny o prevencií COVID-19

          • Na základe nových usmernení ministerstva školstva vás informujeme o nasledovných opatreniach, ktoré platia do odvolania:

            • žiaci 2. stupňa aj zamestnanci školy nosia rúško v budove školy, snímať ho môžu iba počas jedenia a pitia
            • žiaci 1. stupňa majú dôrazne odporúčané nosiť rúško, teda budeme dbať, aby si postupne zvykli na jeho nosenie aj v triedach počas vyučovania
            • telocvičňa sa nevyužíva pre vyučovací proces, telesná a hudovbná výchova sa realizuje len teoretickou formou alebo pobytom vonku
            • organizácia rodičovských združení, výletov, plaveckých výcvikov, hromadného branného cvičenia sa neodporúča, resp. odporúča sa realizácia dištančnou formou
            • žiaci sú povinní odovzdať triednemu učiteľovi vyhlásenie o bezinfekčnosti po absencii na vyučovaní (bezinfekcnost_ziak.pdf)
            • zákonný zástupca informuje školu o podozrení svojho dieťaťa na COVID-19

            Ostatné ustanovenia sú platné z predošlých usmernení.

            Ďakujeme za porozumenie!


          • Informácia o poskytovaní osobných údajov

          • Na základe usmernenia zodpovednej osoby uverejňujeme informáciu k ochrane osobných údajov. Táto informácia súvisí so zberom údajov, ktoré RÚVZ môže požadovať pri zisťovaní kontaktov pozitívnych osôb. Uvádzame v systéme protokolu:

            Informovanie

            dotknutej osoby s informáciami potrebnými k spracúvaniu osobných údajov podľa článku 13 Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. mája 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov), resp. podľa § 19 ods. 1 a 2 zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

            Prevádzkovateľ:                            Základná škola s materskou školou, Nám. 1. mája 3, Chtelnica

            Adresa prevádzkovateľa:             Nám. 1. mája 3 Chtelnica, 92205

            IČO:                                                50090828

             

            Zodpovedná osoba:                      osobnyudaj.sk, s.r.o., 02/800 800 80, zo@osobnyudaj.sk

            Sídlo:                                              DUETT Business Residence, Námestie osloboditeľov 3/A,

                                                                    040 01 Košice

            Spracúvané osobné údaje:           a) meno, priezvisko, rodné číslo, adresa bydliska, zdravotná poisťovňa,                                                                   telefónne číslo (len u plnoletých žiakov) žiaka,

                                                                      b) meno, priezvisko, telefónne číslo, e-mailová adresa zákonného zástupcu,

                                                                      c) meno, priezvisko ošetrujúceho lekára.

            Osobitné kategórie spracúvaných

            osobných údajov:                           osobitná kategória osobných údajov sa nespracúva

            Účel spracúvania:                           ochrana života a zdravia dotknutých osôb z dôvodu hrozby koronavírusu

            Kategórie dotknutých osôb:          žiaci, zákonní zástupcovia, ošetrujúci lekár žiaka

            Právny základ spracúvania:         čl. 6 ods. 1 písm. d) a čl. 9 ods. 2 písm. i) všeobecného nariadenia                                                                           o ochrane údajov

            Doba uchovania:                             1 rok

            Príjemca:                                          Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trnave

            Poskytovanie osobných

            údajov tretím stranám:                  súdy, orgány činné v trestnom konaní, orgány štátnej správy a verejnej moci                                                          na výkon kontroly a dozoru (napr. inšpektorát práce), iný oprávnený subjekt                                                            v súlade so všeobecným nariadením o ochrane údajov a zákonom o ochrane                                                           osobných údajov. resp. iným osobitným právnym predpisom

            cezhraničný prenos:                       neuskutočňuje sa

            automatizované rozhodovanie

            vrátane profilovania:                       neuskutočňuje sa

          • Aktuálne informácie o prevencii COVID-19

          •  

            Vážení rodičia! Upozorňujeme vás na potrebné informácie, ktoré vyplývajú z  doterajších usmernení ministra školstva a našej školy:

            • Do budovy školy vchádzajú iba žiaci a zamestnanci školy, ktorí nemajú príznaky infekčného ochorenia, podrobia sa filtru a dezinfikujú si ruky pri vchode do školy. Vstup cudzím osobám do priestorov školy je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľom školy a čestným prehlásením o bezinfekčnosti danej osoby.
            • Prevádzka ŠKD je obmedzená na potrebné minimum.
            • Žiak, ktorý má príznak infekcie horných dýchacích ciest (zvýšená teplota, kašeľ, nádcha, začervenané oči...), musí byť izolovaný a zákonný zástupca je povinný ho bezodkladne vyzdvihnúť. Prosíme, aby rodičia neposielali do školy deti, ktoré sa necítia zdravé a majú príznaky choroby.
            • Ak žiak vynechá z dôvodu choroby 1 až 5 dní, je povinný pri návrate do školy priniesť so sebou rodičom podpísané vyhlásenie o bezinfekčnosti. Bez neho sa nemôže dieťa zúčastniť vyučovacieho procesu. Ak žiak vynechá viac ako 5 pracovných dní, musí priniesť potvrdenie o chorobe od svojho lekára.
            • Žiaci prvého stupňa majú odporúčané nosiť rúška, ostatní žiaci povinne nosia rúško všade vo vnútorných priestoroch základnej školy, vrátane svojej triedy v interných priestoroch školy.
            • Žiak, ktorý je podozrivý na COVID-19 nenavštevuje školské zariadenie a do usmernenia príslušným RUVZ, alebo všeobecným lekárom žiaka (v prípade ak podozrenie na ochorenie vyslovil lekár), alebo oznámenia výsledkov jeho RT-PCR testu zákonným zástupcom, výučba prebieha štandardným spôsobom. Ak je podozrivý podrobený RT-PCR testu a výsledok je:

                     -negatívny, zákonný zástupca informuje školu, výučba pokračuje v štandardnom spôsobe. Podozrivého                žiaka manažuje miestne príslušný RÚVZ, alebo všeobecný lekár pre deti a dorast.

                      -pozitívny, zákonný zástupca informuje školu. Podozrivého žiaka ďalej manažuje miestne príslušný RÚVZ              alebo všeobecný lekár. Škola prechádza sa do oranžovej fázy.

                     -V prípade, že podozrivý nie je podrobený RT-PCR testu, podozrivého manažuje miestne príslušný RÚVZ,             alebo všeobecný lekár pre deti a dorast. Škola sa ďalej riadi usmerneniami miestne príslušného RÚVZ.

            Zákonný zástupca je povinný informovať školu o podozrení a výsledkoch testovania svojho dieťaťa na COVID-19!!!

            • Ak sa ochorenie COVID-19 potvrdí u jedného žiaka, prerušíme vyučovanie v triede daného žiaka a vylúčime z vyučovacieho procesu jeho úzke kontakty. Žiak ďalej postupuje podľa usmernenia všeobecného lekára, prípadne RÚVZ, škola postupuje podľa usmernenia príslušného RÚVZ.
            • Ak sa u niektorého z osôb vylúčených zo školského procesu objavia počas doby domácej izolácie príznaky na COVID-19, dotyčného manažuje príslušný lekár všeobecnej starostlivosti alebo miestne príslušné RÚVZ. Ak sa počas doby izolácie potvrdí ochorenie na COVID-19 u ďalšieho žiaka, škola postupuje podľa usmernení červenej fázy.

            O dôležitých zmenách vás budeme informovať čo najskôr!

          • Otvorenie ranného školského klubu detí

          • Vážení rodičia!
            Od pondelka 14.9. 2020 otvárame ranný školský klub detí pre žiakov 1. - 3. ročníka. Prosíme, aby ste nám oznámili osobne, písomne alebo telefonicky mená detí, ktoré chcete do ranného ŠKD prihlásiť. Žiadame, aby ste prihlasovali deti iba tí, ktorí naozaj nevyhnutne potrebujete túto službu, teda rodičia, ktorí odchádzajú skoro ráno do práce!!! 
            Ranný ŠKD bude v prevádzke od 6,30 do 7,30 hod. Vstup pre deti do ŠKD bude možný od 6,30 do 7,15 hod. Po tomto čase už nebude dieťaťu umožnený vstup do školy, bude čakať vonku pred budovou školy do 7,30 hod. Prosíme o rešpektovanie protiepidemiologických opatrení, ktoré sú alebo budú platné!
            Ďakujeme!

          • Začiatok šk. roka 2020/2021- pokyny- upravené 2. 9. 2020

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Chceme Vás oboznámiť s pokynmi pre bezpečnosť a ochranu zdravia a inými podmienkami na začiatku nového školského roka. Školský rok 2020/2021 sa začína v stredu 2. septembra o 8,00 hod. 

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest: začervenané, zapálené oči s výtokom, upchatý nos so sťaženým dýchaním nosom, hustý skalený, zafarbený (žltý, zelený) výtok z nosa (nádcha), bolesť uší, výtok z uší, oslabený sluch, suchý dusivý kašeľ, vlhký produktívny kašeľ. ), ako aj inej infekčnej choroby, nesmie vstúpiť do priestorov školy.

            Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade, že zdravotný stav nevyžaduje komunikáciu s lekárom, pri opätovnom nástupe žiaka do školy sa žiak preukáže prehlásením o bezinfekčnosti podpísaným zákonným zástupcom.

            Ten, komu bola nariadená karanténa, nemôže vstúpiť do budovy školy!

            Pokyny na 2. septembra 2020:

            Slávnostné otvorenie sa NEKONÁ pred školou. Prosíme, aby ste dodržali dostatočné rozostupy.  Pri vstupe do školy je každý povinný použiť dezinfekciu a nasadiť si rúško.

            Realizuje sa ranný filter - meranie teploty.

            Žiaka, ktorý príde pred budovu školy, si prevezme triedny učiteľ. Každý žiak musí mať rúško. Následne odovzdá triednemu učiteľovi vyplnený a podpísaný DOTAZNÍK (na stiahnutie tu: dotaznik-rodic.pdf  )

            Žiaci si prinesú do školy prezuvky, písacie potreby a prváci aj  školské tašky.

            Prvákov si triedne učiteľky rozdelia pred budovou školy. Do budovy školy môžu vchádzať iba zamestnanci školy, žiaci a JEDEN rodič žiaka prvého ročníka. Prosíme, aby si rodičia nosili vlastné pero.

            V prvý školský deň nie je vydávaná strava ani sa nerealizuje činnosť v školskom klube detí.

            UPOZORNENIE!

            Z dôvodu usmernenia ministerstva a možností školy budú môcť od 3. 9.  navštevovať školský klub detí iba žiaci 1. až 3. ročníka. Ranný školský klub sa nebude realizovať. Ďakujeme za pochopenie!

            Vyzdvihovanie detí zo ŠKD - na t.č. 0911 878027 (rodič nevstupuje do budovy)

            Pokyny na riadny školský rok:

            Žiaci prvého stupňa majú odporúčané nosiť rúška (treba mať aj náhradné), ostatní žiaci povinne nosia rúško všade vo vnútorných priestoroch základnej školy, vrátane svojej triedy v interných priestoroch školy.

            Realizuje sa ranný filter - meranie teploty.

            Po KAŽDOM prerušení dochádzky žiaka do základnej školy  predkladá písomné VYHLÁSENIE (na stiahnutie tu: vyhlasenie_rodic.pdf  ) o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.

            Celý pokyn si môžete prečítať v priloženom súbore tu:  podmienky2020-21(1).pdf

            Rodičia, ktorí nemajú možnosť si priložené dokumenty vytlačiť, nájdu ich na dverách školy týždeň pred nástupom detí do školy.

             

            OZNAM VEDÚCEJ  ŠKOLSKEJ JEDÁLNE

            Strava v šk. jedálni sa bude vydávať od 3.9. 2020. Žiaci sa na obedy môžu prihlásiť v stredu 2.9. 2020 u triedneho učiteľa.

            Zápisný lístok na stravovanie:  zap.listok_-zs-strava.docx

            Všeobecné podmienky stravovania v ŠJ: Vs._podmienky_pre_stravnikovsj_pri_ZS_s.docx

             

             

          • Zoznam pomôcok pre žiakov 2. stupňa k 1. 9. 2021

          • Pre žiakov 2. stupňa prikladáme zoznam pomôcok, ktoré si treba zabezpečiť pred začiatkom školského roka.

            (Žiaci 1. stupňa majú školské pomôcky zabezpečené - rodičia si ich platili v 2. polroku minulého šk. roka)

          • Pokyny k odovzdávaniu učebníc a vysvedčení

          • Riaditeľstvo ZŠ v Chtelnici žiada žiakov, aby v najbližších  dňoch odovzdali učebnice do školy podľa nasledovného harmonogramu: 

            9., 8.,7. ročník  vo štvrtok,6.,5. a 4. ročník v piatok,2. a 3. ročník v pondelok.

            Bližšie informácie k odovzdávaniu učebníc poskytnú  žiakom ich triedni učitelia.

            Žiaci, ktorí prídu odovzdať knihy, musia mať pri vstupe do školy rodičom podpísané Vyhlásenie, ktoré je prístupné na stránke školy Vyhlasenie_pred_nastupom_do_skoly.docx alebo na vchodových dverách školy. 

            V utorok 30. 6. si žiaci prídu prevziať vysvedčenie. 


          • Nástup do školy od 22.6. 2020

          • Základná škola s materskou školou v Chtelnici oznamuje rodičom a žiakom, že od 22.6. bude otvorená základná škola aj pre prihlásených žiakov 6. až 9. ročníka s nasledovnými podmienkami:  

            1. Zákonný zástupca predkladá pri prvom nástupe dieťaťa do základnej školy  alebo po každom prerušení dochádzky v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie. Vyhlásenie je prístupné tu: Vyhlasenie_pred_nastupom_do_skoly.docx , alebo čisté tlačivo nájdete na dverách základnej školy.
            2.  Zákonný zástupca zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška a papierové jednorazové vreckovky.
            3. Činnosť ŠKD (teda aj ranný ŠKD) sa realizuje v režime ako pred prerušením vyučovania.
            4. Žiaci 5. až 9. ročníka sa budú učiť podľa pôvodného rozvrhu, teda si prinesú všetky školské potreby.
            5. Pre neprihlásených žiakov budú pokyny k odovzdávaniu učebníc a vysvedčení oznámené včas. 
          • Prihlasovanie detí do školy od 22.6. 2020

          • Základná škola s materskou školou v Chtelnici oznamuje rodičom žiakov, že môžu prihlásiť svoje deti na dochádzku do školy a stravovanie od 22. 6.  Prihlásenie prostredníctvom EDUPAGE  je nutné zrealizovať do 14. 6. 2020.  Od 22. 6. bude ŠKD fungovať ako v bežnej prevádzke. Žiaci musia pri nástupe do školy predložiť podpísané Vyhlásenie ( k stiahnutiu tu:  Vyhlasenie_pred_nastupom_do_skoly.docx ) alebo si čisté tlačivo vyzdvihnú z obalu na vchodových dverách školy.

            Pokyny pri nástupe do ZŠ 

            • Do školy môže nastúpiť dieťa, ak je zdravé, ak bolo prihlásené rodičom prostredníctvom elektronického prihlasovania a prinesie vyplnené vyhlásenie​​​​​​​
            • Okrem toho, musia mať so sebou každý deň dve čisté rúška a hygienické papierové vreckovky.
            • Ďalej treba, aby mali prezuvky a pomôcky na vyučovanie podľa riadneho rozvrhu hodín.
            • Prevádzka školy je od 7.00-16.00h. Treba upozorniť deti, aby sa zbytočne nezhlukovali pred školou, ale vchádzali do budovy postupne, ako budú prichádzať.
            • Na prvom stupni sa prvé dni týždňa bude vyučovať 4 vyučovacie hodiny denne- teda od 7,45- 11,20h. Po skončení vyučovania budú deti odvedené do ŠKD (kde môžu stráviť čas až do 16.00) a ostatné sa pod dozorom prestravujú.
            • Druhý stupeň (teda aj piataci) bude mať vyučovanie podľa riadneho rozvrhu  - 5 vyučovacích hodín denne
            • Upozorňujeme žiakov, že v prípade prihlásenia na stravu, musia počítať s možným časovým posunom v závislosti od počtu prihlásených žiakov, ktorý bude súvisieť  s realizáciou dezinfencie priestorov ŠJ.
            • ŠKD bude prevádzkovaný  pre všetky ročníky 1. stupňa- teda v bežnom režime. Dieťa si rodič zo ŠKD  prevezme na t.č. 0911 878027